Meezingteam op ons nieuwe plein

Wie van mening is dat het lang duurt heeft gelijk natuurlijk, maar De Kwakel is in beweging.

Ons nieuwe plein krijgt vorm. De optocht van dinsdag 5 september 2023 komt niet in gevaar. We kijken er allemaal naar uit en ik misschien wel het meest van iedereen. Op 2 december vorig jaar ben ik met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben me succesvol geopereerd en ik ben serieus dankbaar dat ik erbij ben. Net als de mannen van het meezingteam! Zij komen direct na het passeren van de laatste paradewagen, alles en iedereen opzwepen met heerlijke meezingers en dansbare nummertjes. Voor jong en oud.

Kom kijken of de schets die vooraf gemaakt is, ook echt in de buurt komt van de werkelijkheid.  

 

Marvin (links) en Stephan (rechts) hebben de eer om als eersten op het nieuwe plein te mogen optreden, maar de optocht van de jeugd is al op zondagmiddag natuurlijk. Astrid en ik staan voor de gevel van het dorpshuis met koffie en thee. Kom de kinderen met hun versierde fiets of praalwagen aanmoedigen.  Zij (“hun” voor de echte Kwakelaar) verzamelen om 12 uur en starten om 13 uur. De jury heeft dan mooi alle tijd om alle deelnemers goed te bekijken.

 

De route van de kinderen is als volgt. Drechtdijk, Kwakelsepad, Ringdijk, rechtsaf de brug over, Stelling, Linie, Boterdijk, terug naar het plein voor een tractie. Daarna via Kwakelsepad, Anjerlaan naar het evenemententerrein naast KDO. 

Feestcomité

In verband met het jubileum zijn er foto’s van andere jaren uitvergroot en geprint op doeken. Die doeken hangen dit weekend tegen de bouwhekken tussen Cobus en het Dorpshuis. Extra gezellig en complimenten aan alle vrijwilligers die dit bedenken en uitvoeren.

Woensdag 23 augustus is er een nuttige informatieavond gehouden voor alle deelnemende karren. Van elke groep was een contactpersoon en de chauffeur uitgenodigd. De deelnemers beseffen dat het FC de regels aanscherpt voor een gegronde reden. We willen nog jaren genieten van dit spektakel in De Kwakel.