30 jarige Bridgevereniging De Kwakel voelt zich thuis in dorpshuis De Quakel

Onlangs vierde de BVK haar 30 jarig bestaan in Dorpshuis De Quakel, waar zij al vele jaren een heel prettig onderkomen heeft in een zaal die geknipt is voor bridgen. Donderdag is de vaste speelavond.

Na de oprichting in 1986, op initiatief van Nic Verhoef en Jaap van der Meer, werd in verschillende locaties gekaart alvorens in het dorpshuis de inmiddels vertrouwde vaste speelzaal werd gevonden.

De leden van de BVK komen uit De Kwakel en diverse omliggende plaatsen. Sommige paren zijn al vanaf de oprichting lid, maar in de loop van de 30 jaren zijn er heel wat paren gekomen en gegaan.

Bridge Vereniging De Kwakel telt 100 leden en er is een wachtlijst voor nieuwe leden.

Bridgen heeft weliswaar een wat ‘stoffig’ imago en de gemiddelde leeftijd van de leden draagt daar wel een beetje aan bij, maar bridge is  met afstand de het meest intrigerende kaartspel ter wereld, waar de professionele toppers zelfs een zeer dik belegde boterham mee kunnen verdienen.

De BVK heeft een sterk kader in de vorm van een bestuur, wedstrijdcommissie en een aantal leden dat trouw zorgt voor de ‘aankleding’ van de zaal en na afloop ook weer de speelbenodigdheden in de ‘eigen’ kast opbergt.

De leden van de BVK spelen graag in het Dorpshuis De Quakel, mede door de prettige bediening achter de bar, en zij hopen dit nog heel veel jaren te mogen doen.

Dorpshuis De Quakel: bedankt voor de gastvrijheid!