Vingegaard

Wat een Tour mensen, was dat genieten of niet?! 

Twee jaar geleden kwam Fabio Jakobsen hard ten val door toedoen van Dylan Groenewegen.  Nu winnen zij een dag na elkaar een etappe in de Tour de France. Wout van Aert was overal, elke dag, drie weken lang. Vlak, bergen, tijdrit, wat een kerel. Jakobsen zag op tegen de Pyreneeën en op iets meer dan 10 seconden redde hij de tijdslimiet. Tadej Pogacar, van september 1998, en Jonas Vingegaard, van december 1996, kunnen nog jaren mee, maar ze hebben de lat erg hoog gelegd voor zichzelf. Ze hebben er een titanenstrijd van gemaakt tot het eind aan toe. Met nog twee etappes voor de boeg krijgt Frankrijk hun etappewinst dankzij Christophe Laporte. Deze Tour was grandioos voor de kijker en wat mij betreft de mooiste van deze eeuw. 

Wat een jaar om te debuteren met het dorpshuis. De tourdirectie van Tour De Kwakel kwam voor een moeilijke keuze te staan. Het oudste tourspel van Nederland moest verhuizen. Chris Verhoef, Joris Voorn, Jan van Alen, Marga Kouw en voorzitter Ron Mayenburg hebben gekozen voor ons dorpshuis. Sinds jaar en dag diende de schuur van Vlasman op de Boterdijk als onderkomen.  Tour de Kwakel startte en finnishte in 2022 in hartje De Kwakel op Kerklaan 16. 

Winnaar Bart Peek. Gefeliciteerd Bart!

 

Is dit het nieuws van 2022 vraagt u zich af? Is er niet al vijf maanden lang oorlog in Oekraïne? Tien miljoen mensen die hun land ontvlucht zijn, 1/3 van het volk is ontheemd en wereldwijd zijn er voedseltekorten.

Het menselijk brein werkt heel bijzonder. Hoe snel gaan we over op de orde van de dag? We moeten op vakantie, we moeten naar een concert, we moeten Max Verstappen aanmoedigen, Corona verdringen we naar de achtergrond en Oekraïne is pas weer nieuws, zodra er in jouw woonplaats mensen gehuisvest worden. 

Tot die tijd bekommeren wij ons om zaken als wie stoot Bart van de troon?!

Wilt u volgend jaar meedoen aan Tour De Kwakel, stuur een e-mail naar tourdekwakel@gmail.com

Of u mag via facebook een bericht posten.