Corona

Dinsdag 10 maart 2020 kreeg ik de eerste afmelding. Donderdag 12 maart gaf premier Mark Rutte een persconferentie en maandag 16 maart was mijn agenda leeg tot 6 april.

Maandag 23 maart een nieuwe persconferentie. Alle Horeca blijft dicht tot 1 juni. Een streep door onze toneelvoorstellingen, een streep door Koningsdag en het einde is nog niet in zicht.

Wat moet ik schrijven? We worden allemaal hard getroffen, economisch gezien en sinds deze week zijn ook de eerste Kwakelaars positief getest op Corona. Gelukkig hebben we geen “total lock down” zoals in de landen om ons heen. Mensen die niet lekker in hun vel zitten, zijn vatbaarder als ik mij niet vergis. Mensen opsluiten en naar de radio en tv laten luisteren is in mijn ogen een slechte oplossing. Ja, we hebben te maken met familie, vrienden en kennissen die overlijden, maar draagt het bij om statistieken te vermelden die niet uitsluiten dat de doodsoorzaak iets anders als Corona is? Alle nieuwszenders zenden hetzelfde uit, speculerend over het Corona virus met zogenaamde experts, blijven herhalen dat andere landen een andere koers varen, en eigenlijk weet niemand het antwoord op alle vragen die wij hebben. Met de uitleg van Rutte kan ik goed leven. We trekken lering uit ervaringen van andere landen en vervolgens zet Nederland haar/zijn eigen koers uit. Chapeau.

Vanuit deze stoel wens ik iedere ondernemer heel veel sterkte. Uiteindelijk gaat hun strijd na 1 juni echt van start. Laten we hopen een paar weken eerder.