Iedereen de beste wensen

We zijn aan 2019 begonnen en vanachter mijn laptop wil ik iedereen een gelukkig nieuw jaar met vele hoogtepunten toewensen. Op elk gewenst gebied.

Economisch gezien, kan het nog beter dan 2018? Wat gaan we in De Kwakel merken van de Brexit? Blijft Schiphol qua bezoekersaantallen de derde vluchthaven na Heathrow en Charles de Gaulle? Wat gebeurt er met de huizenprijzen, werkgelegenheid en ons zorgstelsel? Werkt de marktwerking in de zorg zoals we het voor ogen hadden? Groeit onze koopkracht ondanks de btw verhoging van 6 naar 9 procent zoals het kabinet ons voorspiegelt? Qua economie kunnen we alleen maar hopen dat het goed blijft gaan. Het enige wat je je kinderen kan meegeven is het geld op een verantwoorde manier te blijven uitgeven en niet te diep in de schulden te geraken.

Sociaal gezien moet het elk jaar beter in mijn ogen. De economie beïnvloeden is voor weinig individuen weggelegd, maar je medemens leefruimte geven daar kan een ieder aan werken. Dagelijks worden we opgeschikt door absurde berichten waar iedereen zich voor schaamt. Weggebruikers die elkaar het leven onmogelijk maken, ouders van kinderen die andermans kinderen uitsluiten, het ontvreemden/vernielen/vervuilen van eigendommen en natuur, etc. Sociale controle en het vergroten van iemands verantwoordelijkheidsgevoel is heel belangrijk in elke wijk. Met mijn dorpshuis heb ik een groot aandeel in een betere sociale omgeving. Wij proberen de eenzaamheid onder de plaatselijke bevolking te minimaliseren, kinderen zijn bij ons welkom om hun creativiteit te ontwikkelen en wij ondersteunen de jaarlijkse evenementen, zoals meest recent nog de oliebollenactie van de jeugd van sportvereniging KDO.

Voor mij was dit de reden om vier jaar geleden mijn baan in te ruilen en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Januari heeft weer veel voor jullie in petto. Een bridgezondag met warm eten op het einde (13 jan), een muziekquiz (18 jan) een klaverjasmiddag (19 jan) en een darttoernooi voor singles (26 jan). Zie ook http://dequakel.nl/agenda/

Ik sta open voor nieuwe ideeën en nodig u uit om ook een steentje bij te dragen aan het sociale karakter van ons dorp. Kom eens op de koffie.

Veel geluk in 2019 en tot ziens!

Edward

Getagd met , , , , ,