Hommage aan Sonneveld in De Quakel.

De hele maand juni stond in het teken van Wim Sonneveld. Vanaf 28 juni zendt AVROTROS een vierdelige televisieserie uit over het leven deze theaterpersoonlijkheid. Op de dag dat Sonneveld (1917-1974) 100 jaar zou zijn geworden kreeg brug 175 in Amsterdam -nabij het DeLaMar theater- zijn naam. In de Marnixstraat steekt u vanaf nu de Leidsegracht over via de Wim Sonneveldbrug, mede op aandringen van Daan Bartels.

Kleinkunstverteller Bartels organiseert al jaren wandelingen https://wandelenmetdaan.nl/daan-bartels-het-lied door onze hoofdstad waarbij het Nederlandstalige lied centraal staat. Hij laat u zien waar de inspiratie van de artiest vandaan kwam, met wie hij/zij samenwerkte en hoe een nummer uitgroeide tot nationaal cultureel erfgoed. Daan Bartels verzorgt ook virtuele wandelingen (middels een laptop, een beamer en een filmdoek) in theaterzalen en hij begon de Wim Sonneveld-wandeling in zijn geboortedorp onder de rook van Amsterdam, in het prachtige De Kwakel.

Op vrijdagavond 2 juni was het dorpshuis strak uitverkocht en het bleek een voorbode voor alle voorstellingen in de verdere maand. Zondag 25 juni sloten Daan Bartels (vertelling), Siebe Palmen (zang) en Rob Verbakel (gitaar) hun Sonneveld tour af in De Quakel en zij konden mij vertellen dat er een vervolg komt in het najaar. Nee niet bij ons, want in november staan alweer drie toneelvoorstellingen van Genesius ingepland. Houdt gewoon onze agenda in de gaten, wij blijven ons best doen nieuwe evenementen te organiseren.

Mijn dank gaat uit naar Daan, Siebe en Rob. Zij hebben twee hele goede shows weggegeven, waarbij ook minder valide fans volop van genoten hebben! Een wandeling op maat.