Outdoor Steelbandfestival in De Kwakel

Zaterdag 17 juni 2017 organiseerde muziekvereniging Tavenu in samenwerking met Digna Mielard van Steelbandshop Holland het 2-jaarlijkse internationale steelbandfestival.

Voor het dorpshuis De Quakel stonden drie podia waar twaalf uur lang optredens te zien waren van bands uit Nederland (7), Duitsland (1), Zwitserland (2) en Engeland (2). De dames van showballet Nicole konden naast hun danskwaliteiten eindelijk weer eens hun allermooiste outfits tonen. Midzomeravond is in jaren niet zo zonnig geweest. Het kon niet beter. Dankzij het warme weer kwam het festival volledig tot bloei. Het werd het een tropische avond waar nog lang over nagepraat wordt.

Scouting St. Joannes http://www.st-joannesgroep.com/ heeft hard meegewerkt een podium op te zetten wat paste in de stijl van het festival. Waar een klein dorp in kan uitblinken. Op dit podium hebben Soca on Steel, Tropical Steelpans, Panmagic, Nederlandse Politie Steelband en Capypsonic en Endurance hun muziek ten gehoren mogen brengen. Op de andere podia stonden Steelworks, Steelmasters, Tavenu, Panissimo, Bijlmer Steelband en Steelband Korps Mariniers. Informatie over de bands leest u op http://www.tavenu-dekwakel.nl/17-juni-5e-internationale-steelbandfestival-in-de-kwakel/. De finale werd verzorgd door een gemengd optreden van Calypsonic Steel Orchestra uit Dortmund en Endurance Steelband uit Londen. Hun muziek, hun enthousiasme, hun talent, wat een spetterend slotakkoord was dat.

De opening werd verzorgd door onze burgemeester Dagmar Oudshoorn. Ze kon erg moeilijk afscheid nemen, maar haar zaterdag zat met vier evenementen volledig volgeboekt. Gelukkig voor haar was het zo’n groot succes dat er zeker een derde editie zal komen.